Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Onderhoud en keuring

Logistic Assist verzorgt voor u ook het periodiek onderhoud van uw magazijninrichting. We controleren onder andere of de staanders nog goed bevestigd zijn, of er geen knikken in het materiaal zijn ontstaan, op er sprake is van overbelasting, van aanrijdschade of andere invloeden van buitenaf. Bij geconstateerde afwijkingen vervangen wij in overleg met u de beschadigde onderdelen voor een vooraf vastgestelde prijs.

TüV
Volgens de ARBO-regelgeving dient het risico(s) bij een magazijninstallatie wettelijk te worden afgedekt door een periodieke veiligheidskeuring. We hebben onze eigen keuringsmeesters, speciaal opgeleid en gecertificeerd door de TüV. Zij weten precies waarop ze moeten letten. TüV is de internationale certificatie- en inspectie-instelling die garant staat voor onafhankelijke beoordeling in kwaliteit, milieu, veiligheid en duurzaamheid.

Europese norm
Onveilige situaties bij magazijnstellingen komen nog te vaak voor; situaties die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van werknemers. Strakke Europese regelgeving moet ervoor zorgen dat het veiligheidsbewustzijn toeneemt. Maar veiligheid borgt u vooral vooruw medewerkers.

Logistic Assist voert elke keuring van magazijnstellingen vakkundig uit volgens de veiligheidsrichtlijnen. Hierbij geldt de Europese norm EN 15635 ('Stalen opslagsystemen - Gebruik en onderhoud van opslagapparatuur'). Deze norm moet het risico van onveilige situaties bij onder andere magazijnstellingen tot een minimum beperken. De norm legt onder andere de nadruk op de inspectieprocedure voor verschillende beschadiginggradaties. Inspecties dienen jaarlijks plaats te vinden. Gaat er iets mis in het magazijn (bijvoorbeeld een aanrijding met een heftruck) en kan er geen keuringsbewijs worden overlegd? Dan is de Arbeidsinspectie niet mild met geldstraffen en zullen schadeverzekeringsmaatschappijen terughoudend zijn met uitbetalen.

De keuringsplicht geldt in principe voor alle magazijnstellingen: van eenvoudige legbordstellingen, archiefsystemen en palletstellingen tot hoogbouwmagazijnen.

Neem contact met ons op:

 

T. +31 (0)6 5272 7000
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.